Miten parantaa joustavuuttasi: 7 perusharjoitusta

Joustavuus on kyky venyä vapaasti rikkomatta tai satuttamatta itseäsi. Joustavuudella on monta etua, kuten se, että se auttaa sinua kehittymään suosikkilajissasi ja vähentää loukkaantumisen todennäköisyyttä.

Joustavuuden menettäminen on yleistä ajan myötä, ja siksi tässä on luettelo kotona tehtävistä perusharjoituksista, jotka auttavat sinua parantamaan joustavuutta, palauttamaan liikkuvuutta ja lisäämään lihasten kestävyyttä. 

Näillä 7 venytyksellä saat huomattavia tuloksia ja et enää kuulosta ruosteiselta koneelta.

7 harjoitusta joustavuuden parantamiseksi

Nämä venytykset, jotka on helppo tehdä kotona, lisäävät nivelten liikkuvuutta. Niiden avulla voit lisätä joustavuutta sekä myös parantaa terveyttäsi. Jos siis haluat saada hyviä tuloksia, suosittelemme, että teet ne säännöllisesti.

Back Twist

Selkäharjoitteet ovat yksi tärkeimmistä harjoitteista, sillä niiden avulla voit ehkäistä vammoja ja kipuja. Sinun tarvitsee vain nousta seisomaan, asettaa kädet vyötärölle ja kääntää vartaloasi ensin oikealle ja sitten vasemmalle. Tiedät, teetkö liikkeen oikein, kun tunnet kylkiesi lihasten venyvän.

Parhaat harjoitukset joustavuuden ja kestävyyden lisäämiseksi

Käsivarsien venytykset

Helppo tapa venyttää käsivarsia ja antaa kehollesi lisää voimaa on yhdistää kädet eteesi, kääntää ne ympäri ja ojentaa käsivarret. 

Jos työskentelet tietokoneella, nämä harjoitukset ehkäisevät lihasten ja jänteiden vammoja ranteista käsivarsiin. Toinen vaihtoehto on viedä käsi pään taakse, pitää siitä kiinni kyynärpäästä ja painaa alaspäin olkapään venyttämiseksi.

Jalkojen venytykset

Voit venyttää nelipäistä reisilihasta, pohjelihasta ja vastus medialis lihasta useammalla kuin yhdellä harjoituksella. Yksi helpoimmista ja terveyden kannalta suositeltavimmista on maata lattialla kasvot alaspäin, tuoda toinen jalka itseäsi kohti, tarttua kädellä jalkaterään ja vetää siitä.

Istualtaan venyttely

Jalkojesi venyttely on tärkeää nivelvammojen välttämiseksi, varsinkin jos istut monta tuntia päivässä. Erittäin yksinkertainen harjoitus on asettaa kantapää lattialle ja nostaa ja laskea jalkaterää. Kun teet sen jalka suorana, verenkierto paranee ja liike aktivoi lihaksia.

Sohva-askel

Vaikka nämä askellukset ovat intensiivisempiä, niistä on hyötyä koko keholle, sillä ne venyttävät eri dynaamisia järjestelmiä. Tässä fyysisessä toiminnassa toinen jalka asetetaan taaksepäin ja asetetaan sohvalle, sitten taas toinen jalka asetetaan eteenpäin 90 asteen kulmassa, kuten tavallisessa askelluksessa.

Kuinka parantaa joustavuutta näillä kotona tehtävillä harjoituksilla

Alaselkä

Jos haluat venyttää alaselkääsi, suosittelemme tätä harjoitusta. Asetu lattialle makuulle, ojenna toinen jalka ja jätä se alas, kun taas toinen jalka vedetään mahdollisimman pitkälle rintaa kohti. Toista sama prosessi kummallakin jalalla, ja alaselkäsi venyy.

Jooga

Tämä laji on ehkä yksi parhaista koko kehon venyttelyyn, sillä sen hyötyihin kuuluu paitsi joustavuuden lisääminen myös mielenrauha ja rentoutuminen. Aloittelijoille on tarjolla monia jooga-asentoja ja -harjoituksia, ja 15 minuuttia päivässä riittää, jotta saat suuria hyötyjä ja parannat terveyttäsi.

Vinkkejä ja neuvoja joustavuuden parantamiseksi 

Joustavuuden parantamiseen on monia vinkkejä. Oikeanlainen ruokavalio on erittäin tärkeä, sillä se sisältää nivelille, jänteille ja lihaksille välttämättömiä ravintoaineita.

Venyttely harjoituksen ennen ja jälkeen on yhtä tärkeää kuin hyvä lämmittely, sillä se vähentää loukkaantumisriskiä ja parantaa urheilusuoritusta. 

Lisäksi suosittelemme pilateksen, joogan tai uinnin kaltaisia lajeja, joiden avulla voit venyttää kaikkia lihaksia ja kehon osia välittömästi, jolloin saat lisää joustavuutta, kestävyyttä ja voimaa.