Kuninkaallinen hyytelö: ominaisuudet, hyödyt ja miten sitä käytetään

Kuninkaallinen hyytelö on mehiläisten erittämä aine, joka tarjoaa monta etua keholle ja ihmisen terveydelle. Esimerkiksi tämä luonnollinen ruoka antaa energiaa, mikä tekee siitä ihanteellisen lisäravinteen fyysisen uupumuksen tilanteissa. Lisäksi kuninkaallisen hyytelön käyttö auttaa immuunijärjestelmää ja voi ilmeisesti viivästyttää ikääntymistä.

Kuninkaallinen hyytelö on tuote, jonka terveysvaikutuksista ja ominaisuuksista ei moni ole tietoinen. Siksi kerromme alla yksityiskohtaisesti, mikä se on, mitä hyötyä siitä on ja miten sitä käytetään turvallisesti ja tehokkaasti. 

Mitä kuninkaallinen hyytelö on?

Kuninkaallinen hyytelö on 5-10 päivän ikäisten työmehiläisten pään nielurisojen erittämä aine, joka sekoittuneena mahalaukun eritteisiin on toukkien ravinto niiden kolmen ensimmäisen elinpäivän ajan. 

Vain mehiläiskuningatar ja uuden mehiläiskuningattaren synnyttävät toukat voivat syödä tätä hyytelöä, mistä sen nimi johtuu. Tämä hunajaa muistuttava aine on väriltään keltaista ja melko hapanta. 

Mehiläisten kuninkaallinen hyytelö koostuu pääasiassa 60 prosenttisesti vedestä, mutta se sisältää myös proteiineja, lipidejä, mineraaleja, aminohappoja, B-vitamiineja, kuten B1-, B2-, B5-, B6- ja B8-vitamiineja sekä foolihappoa. Tämän koostumuksen ansiosta hyytelön ominaisuudet ihmisten elämässä ovat valtavat, ja se on suuri apu fyysistä ja henkistä kulumista vastaan. 

Kuninkaallisen hyytelön ominaisuudet auttavat ruumistasi

Kuninkaallisen hyytelön ominaisuudet 

Kuninkaallisella hyytelöllä on monia fyysisiä ja henkisiä terveyshyötyjä. 

  • Ensinnäkin sillä on uudistavia ominaisuuksia, jotka edistävät solujen muodostumista ja siten hoitavat luita, ihoa ja hermostoa.  
  • Tällä tehokkaalla aineella on myös antioksidanttisia vaikutuksia, jotka auttavat ehkäisemään ihon ryppyjä, hidastamaan ennenaikaista ikääntymistä ja estämään vapaiden radikaalien aiheuttamia rappeutumissairauksia.
  • Kuninkaallinen hyytelö on myös luonnollinen antibiootti, sillä sen viruksia ja bakteereja ehkäisevät ominaisuudet suojaavat kehoa viruksilta ja bakteereilta. Sen käyttö edistää myös viiltojen, palovammojen ja muiden haavojen paranemista. 
  • Kuninkaallisen hyytelön on raportoitu olevan tehokas ahdistusta, unettomuutta, masennusta ja hermostuneisuutta vastaan sen B-vitamiinipitoisuuden ansiosta. Toisin sanoen se on luonnollinen anksiolyyttinen aine.
  • Lopuksi se voi vahvistaa immuunijärjestelmää. Se voi lievittää eskleroosin ja Alzheimerin taudin oireita, toimia anemian hoitona ja hoitaa myös ravitsemuksellisia puuteita, sillä se voi vahvistaa sekä aliravittujen lasten että aliravittujen aikuisten ruokavaliota. 

Miten sinun pitäisi syödä kuninkaallista hyytelöä että voit hyötyä sen ominaisuuksista

Kuinka syödä kuninkaallista hyytelöä 

Aikuisten vuorokausiannos on noin puoli grammaa ja lasten annos on 30-50 prosenttia aikuisten annoksesta. 

Kuninkaallista hyytelöä ei tule käyttää, jos kärsit allergioista, astmasta, korkeasta verenpaineesta, takykardiasta, migreenistä, diabeteksesta, liikalihavuudesta, Addisonin taudista, ihottumasta tai muista iho-ongelmista. Sitä tulisi välttää myös raskauden ja imetyksen aikana. Suosittelemme joka tapauksessa, että otat yhteyttä lääkäriisi ennen sen käyttöä.

Kuninkaallisen hyytelön nauttimiseen tarvitaan vain pieni, noin riisinjyvän kokoinen määrä ainetta. Jos et pidä mausta, voit sekoittaa sitä muihin elintarvikkeisiin, kuten maitoon, hunajaan tai mehuun. On suositeltavaa ottaa se aamulla tai tyhjään vatsaan ja antaa sen liueta kielelle. 

Kuninkaallinen hyytelö ei ole vaarallista ja tarjoaa monia etuja, mutta kuten olemme jo sanoneet, sinun on neuvoteltava lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat sen käytön.