Keratiini suoristus: hoidon edut ja haitat

Haluatko sanoa hyvästit pörröisille hiuksillesi? Jos vastauksesi on kyllä, sinun pitää tietää kaiken keratiini suoristuksesta.

Keratiinin käyttö hiuksissa on hyvin suosittu pysyvä suoristushoito, joka ravitsee hiuspohjaa, parantaa hiuskuituja ja lisää kiiltoa naisten kuiviin ja vaurioituneisiin hiuksiin. 

Menettelyyn liittyy erilaisia yhsityiskohtia, joten on tärkeää tietää sen edut ja haitat sekä hoidon kesto ja muut kiinnostavat yksityiskohdat. Aloitetaan!

Mitä keratiini on?

Keratiini on kehon tuottama luonnollinen proteiini, joka antaa hiuksille ja kynsille kimmoisuutta, voimaa ja kiiltoa. Se on luonnollista alkuperää.  Hiukset ovat proteiinin tärkein lähde, vaikka sitä löytyy myös ihmisten ihosta ja joistakin eläinten osista, kuten kynsistä tai höyhenistä. Keratiini vahvistaa hiuksia ja pitää ne kiiltävinä pitkään.

Keratiini suoristus saa hiuksesi näyttämään pehmeiltä ja kiiltäviltä

Keratiini suoristus

Kiiltävien ja hallittavien hiusten saamiseksi yksi parhaista kauneushoidoista naisille on pysyvä keratiini suoristus. Tässä kerromme sinulle, mikä se on, sen edut ja haitat.

Mitä keratiini suoristus on?

Keratiini suoristus on kosmeettinen toimenpide, jonka tarkoituksena on ravita hiuskuituja ja antaa hiuksille sileä, kiiltävä ja kestävä ulkonäkö, erityisesti vaurioituneille tai vaikeasti hoidettaville hiuksille, kuten aaltoileville, pörröisille tai kiharoille hiuksille. Keho tuottaa keratiinia jo luonnostaan, mutta tämän hoidon avulla voit tehostaa prosessia ja nopeuttaa hiusten elpymistä.

Keratiinin vaikutus hiuksiin ei ole 100-prosenttisesti pysyvä, toimenpiteen kesto voi vaihdella hoidon mukaan. Se kestää yleensä 4-5 kuukautta. 

Perushoidot jotka sinun pitää ottaa huomioon että saat pidempään kestävät tulokset: 

 • Käytä tuotteita joissa ei ole sulfaatteja
 • Älä kastele hiuksiasi suolavedessä tai klooria sisältävässä uima-allasvedessä.
 • Älä värjää hiuksiasi keratiinikäsittelyn jälkeen. 
 • Älä ota aurinkoa ensimmäisen kymmenen päivän aikana keratiinin levittämisen jälkeen. 

Keratiinihoito on kosmeettinen toimenpide, joka ravitsee hiuskuituja.

Keratiini suoristamisen edut

Keratiini suoristushoito on siunaus kaikille naisille, joilla on kiharat, aaltoilevat tai pörröiset hiukset, joita on vaikea hallita. Nämä ovat hoidon edut:

 • Se antaa kiiltoa juuresta latvoihin ja antaa elinvoimaisen ja kiiltävän ulkonäön. Se vahvistaa hiuskuitua tehden siitä vastustuskykyisemmän. 
 • Se on ihanteellinen muuttamaan aaltoilevat hiukset suoriksi hiuskuidun tasoittavan ominaisuutensa ansiosta. 
 • Se ravitsee hiuksia, lisää niiden luonnollista kiiltoa ja vahvistaa väriä. 
 • Se poistaa pörröisyyttä hiuksista ja antaa hiuksille sileämmän ja kevyemmän rakenteen.
 • Korjaa   auringolle altistumisen tai jatkuvan lämmön käytön vuoksi vaurioituneet hiukset.
 • Suoristaa hiukset usean kuukauden ajan. 
 • Ravitsevien ominaisuuksiensa ansiosta, keratiinija hyaluronihapon yhdistelmä tekee hiuksista terveemmät ja kiiltävämmät

Hoidon haitat

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen keratiinikäsittelyn haluat tehdä, teetkö sen salongissa, kauneushoitolassa vai kotona, sinun on tiedettävä toimenpiteen haittapuolet. Tässä ovat keratiini suoristamisen haitat: 

 • Keratiinihoidot sisältävät formaldehydiä, joka on monissa tuotteissa käytetty, mutta joka on aggressiivinen hiuspohjalle ja hiuskuidulle. Jotkut maat ovat kieltäneet sen myynnin ja ostamisen. Keratiinihoitojen pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa allergioita, ärsytystä tai hiuspohjan hilseilyä.  
 • Sitä voidaan käyttää vain paksuille hiuksille, sillä suoristus on aggressiivinen ja voi aiheuttaa hiusten katkeilua tai hiusten halkeilua.
 • Hoito on kallis, ja jos se tehdään kauneushoitolassa, se on vielä kalliimpi. Lisäksi kustannukset voivat vaihdella sen mukaan, millaisen keratiinikäsittelyn haluat tehdä.