60-luvun meikki: historia ja ominaisuudet

Kun ajattelemme 60-luvun meikkiä, mieleen tulevat ikoninen malli Twiggy, tekoripset, eyeliner, luonnolliset huulet ja niksit jotka saavat silmät näyttämään suuremmilta. Meikkityyli, josta tuli yksi muotihistorian suosituimmista trendeistä. 

60-lukua luonnehtivat kaikki uudet ideat ja ajatukset jotka silloin syntyivät, se oli nuoruuden aikakausi. Tänä aikakautena yksilöllinen ilmaisu ja persoonallisuus näkyivät muodin ja tyylin kautta. Se ilmaantui naisissa jotka suosivat luonnollisempaa meikkiä, ja naisissa, jotka valitsivat näyttävämmän meikin tummilla väreillä ja tarkoin rajatuilla kulmakarvoilla. 

Ja koska vuosien takaiset suositut trendit palaavat aina tavalla tai toisella takaisin ja sulautuvat nykyisiin trendeihin, tässä blogimme artikkelissa halusimme tehdä täydellisen katsauksen historiaan, antaa sinulle vinkkejä ja kertoa, mitkä olivat 60-luvun meikin ominaispiirteet. 

60-luvun meikin historia

1960-luvun naisten meikissä  keskityttiin tyylikkäisiin silmiin, runsaaseen kasvopuuteriin, luonnollisiin huuliin ja vaaleanpunaisiin väreihin. Aivan vuosikymmenen puolivälissä tyyli kuitenkin muuttui yksinkertaisemmaksi ja naisellisemmaksi. Parhaita esimerkkejä tästä ovat mallit Twiggy ja Jean Shrimpton. 

Lontoon muotiräjähdys toi mukanaan tämän tyylin ja vallankumouksen kampauksissa ja meikeissä. Lontoo oli 1950-luvulta lähtien edelläkävijä muodissa "modernistisen ilmeen" tai "mod-lookin" ansiosta, ja 1960-luvulla kaupat alkoivat mukautua nuoremman sukupolven makutottumusten mukaisiin suuntauksiin. Mod-tyyli oli vain yksi kolmesta 60-lukua hallinneesta tyylistä klassisen ja hippityylin ohella. Mod on kuitenkin se, joka muistetaan eniten tuolta aikakaudelta. 

60-luvun meikkihistoria ja parhaat vinkit ajanjakson meikkiin

50-luvulla niin yleinen ‚Äúcat eye‚ÄĚ korvattiin tekoripsill√§. Lis√§ksi 60-luku oli ensimm√§inen retrokausi, jolloin 20-luvulla muodissa olleet meikit ja naisten vaatteet her√§tettiin henkiin, mutta mukautettiin vuosikymmenen tyyliin.¬†

60-luvun meikin ominaisuudet 

Kasvot

1960-luvun naiset käyttivät vuosikymmenen alussa paljon puuteria, mutta myöhemmin vain sen verran, että se peitti epätäydellisyydet. Vuoden 1963 tienoilla käytettiin korallin, vaaleanpunaisen tai persikan värisiä poskipunia, joilla luotiin luonnollinen hehku koko kasvoille. 

Kulmakarvat

1960-luvun kulmakarvat ovat siistit, kammatut, niillä on tarkka muoto ja ne on hyvin rajattu kulmakynällä. 

Silmät

Silmät olivat 60-luvun meikkien keskipiste, sillä tekoripset keksittiin, sekä ripsiväriä ja eyelineria käytettiin runsaasti. Suosituimmat luomivärit olivat sininen, vihreä, harmaa ja valkoinen. On syytä huomauttaa, että monet naiset käyttivät myös tekoripsiä niiden alla tai maalasivat ne eyelinerilla, aivan kuten malli Twiggy. 

1960-luvun meikkitrendit

Aikakaudelle ominainen silmämeikki saadaan aikaan vaalealla yläluomella, jossa on epäselvä tumma raita juuri silmän kaaren kohdalla, silmäluomen sisä- ja ulkosyrjällä. Silmien sisärajaan levitettiin myös valkoista eyelineria, jotta silmä näyttäisi suuremmalta ja avoimemmalta. 

Huulet

Koska silmät olivat 1960-luvun meikin kohokohta, huulet maalattiin hyvin luonnollisiksi vaalean korallin, vaaleanpunaisen ja persikan sävyillä, ja niihin levitettiin myös rajausta