Mitä hyötyä kirsikoista on meille?
Kirsikat eivät ole vain herkullisia, vaan niitä pidetään myös superhedelminä, koska ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja ovat erinomainen beetakaroteenin, kaliumin, magnesiumin, raudan, folaatin ja kuidun lähde. Hedelmät, kuten mustikat ja mansikat, ovat erittäin monipuolisia ja niitä voidaan käyttää lukemattomissa jälkiruoissa ja resepteissä.
Kirsikoita kutsutaan tiedemaailmassa nimellä "Prunus cerasus", ja niitä kulutetaan laajalti niiden terveyshyötyjen vuoksi, sillä niillä on puhdistavia vaikutuksia antioksidanttiensa ansiosta. Kirsikoiden sisällyttäminen ruokavalioon vähentää monien sairauksien riskiä sen monien terveyttä edistävien vitamiinien, antioksidanttien ja muiden ravintoaineiden ansiosta.
Lue lisää kirsikoiden terveyshyödyistä, lihottavatko ne, kuinka paljon kaloreita sitten sisältävät ja joitain reseptejä, joita voit käyttää, on hyvää ruokaa.
Lihoavatko kirsikat?
Ei, kirsikat eivät lihota.
Kirsikat ovat terveellistä ruokaa sisällytettäväksi ruokavalioomme, ja niillä on monia arvokkaita ominaisuuksia niiden kokoon nähden ilman korkeaa kaloripitoisuutta. On kuitenkin aina suositeltavaa konsultoida asiantuntijaa, jotta voimme oppia yhdistämään erilaisia ruokia, mukaan lukien kirsikoita, päivittäisessä ruokavaliossamme.
Kuinka paljon kaloreita kirsikoissa on?
100 grammassa kirsikoita sisältää noin 58 kcal, mikä on suhteellisen alhainen arvo niiden painoon nähden, jos niitä verrataan muihin hedelmiin, kuten banaaniin tai mangoon, vaikka ne ovat korkeampia. kuin esimerkiksi omenat.
Koska kirsikat ovat vähäkalorisia, ne ovat aina hyvä ruoka välipalaksi mihin aikaan päivästä tahansa tai hillitä makeanhimoa aterian jälkeen, jos yrität laihtua ja harjoitella enemmän.
Voit helposti sisällyttää kirsikoita moniin aavikkoresepteihin ja valmistaa kirsikkatorttua. Ne ovat "terveellinen" aavikkovaihtoehto, joka auttaa pitämään kalorien saannin alhaisempana ja saamaan sokeria terveellisten luonnontuotteiden kautta >. Voit myös nauttia kirsikkamehun kauniista täyteläisestä kirsikkamausta, joka auttaa hyvin tulehduksissa.
Kirsikoiden edut
- Kirsikat ovat superhedelmiä, joissa on runsaasti antioksidantteja. Ne voivat auttaa säätelemään unijaksoja, me kaikki tiedämme, että uni on erittäin tärkeää ja ne voivat vähentää sydänsairauksien ja syövän sekä diabeteksen riskiä.
- Kirsikat voivat nopeuttaa lihasten palautumista ja säädellä sykettä, joten niitä suositellaan usein urheilijoiden ruokavalioon.
- Kuten jo mainittiin, niillä on voimakkaita anti-inflammatorisia etuja, mikä auttaa sinua selviytymään paremmin niveltulehduksesta ja vähentämään tulehduksen oireita.
- Kirsikoiden syöminen vähentää muistin menettämisen riskiä ja edistää yleistä aivojen terveyttä.
- Ne myös alentavat triglyseridi- ja kolesterolitasoja, mikä auttaa estämään maksasairauksia ja sappikiviä.
- Sen lisäksi, että vähentää diabeteksen riskiä, outoa kirsikkaa voivat syödä myös diabetespotilaat, sillä sen glykeemiset indeksit ovat yksi alhaisimmista hedelmistä.
- Kirsikat voivat auttaa suojelemaan sydän- ja verisuonijärjestelmää ja ehkäisemään sydäninfarktia ja angina pectorista.
- Ne ovat myös uskomaton kuidun lähde, mikä tarkoittaa, että ne ovat hyödyllisiä ruoansulatuskanavan terveydelle.
- Matalan kaloripitoisuuden ansiosta kirsikat auttavat sinua laihduttamaan ja sillä on kyllästävä, diureettinen ja laksatiivinen vaikutus.
- Kirsikka sisältää runsaasti bioflavonoideja, erityisesti antosyaaneja, jotka auttavat ehkäisemään syöpäriskiä, erityisesti paksusuolen syöpää.
- Ne sisältävät myös runsaasti melatoniinia, hormonia, joka auttaa sääntelemään unta. Jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa tai nukahtaa, yritä piristää tai kaksi joka päivä auttaaksesi unirytmiäsi.
- Tunnisteet: Lifestyle