Musta valkosipuli - mitä se on ja mitä hyötyä siitä on

Discover the benefits of black garlic and its health benefits

Musta valkosipuli on saavuttanut viime vuosina niin suosittua terveyshyödytensä ansiosta, että siitä on tullut yksi muodikkaimmista uusista ainesosista, joita ammattilaiskokit käyttävät resepteissä. strong> ja yrttikaupat ja luontaistuotekaupat lisäravinteena sen antioksidanttisten vaikutusten vuoksi.

Musta valkosipuli valmistetaan altistamalla perinteinen valkosipuli kemialliseen prosessiin, joka tunnetaan nimellä Maillardin reaktio. Tämän reaktion ja värin saavuttamiseksi valkosipulia on säilytettävä kokonainen kuukausi vakiolämpötilassa välillä 65 ºC - 80 ºC. Monien etujen joukossa mustan valkosipulin tiedetään pitävän sydämemme terveenä. Jos olet kiinnostunut lukemaan, tämä artikkeli kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, joten lue eteenpäin!

Benefits of black garlic that make it one of the most used superfoods in cooking recipes

Mihin musta valkosipuli on tarkoitettu?

Musta valkosipuli on ainesosa, jota alettiin käyttää lääketieteellisiin ja terveystarkoituksiin satoja vuosia sitten. Tämän superruoan mielenkiintoiset ja terveelliset hyödyt johtuvat suurelta osin sen raaka-aineesta, perinteisestä valkosipulista.

Käymisprosessinsa ansiosta se muuttaa väriä ja jotkin sen positiivisia terveyshyötyjä tuottavat ominaisuudet, kuten sen antioksidanttiset ominaisuudet, vahvistuvat. Uuden mustan valkosipulin maku on myös parannus klassiseen valkosipuliin, joka on hieman vahva ja epämiellyttävä.

Suurin osa tämän "uuden" mustan valkosipulin eduista piilee siinä, että se sisältää välttämättömiä aminohappoja ja antioksidantteja. Lisäksi se sisältää runsaasti muita välttämättömiä ravintoaineita, jotka auttavat pitämään kehosi hyvässä kunnossa, kuten vitamiineja (mukaan lukien B1, B2 ja B3). strong> ja vitamiini C ) ja eri kivennäisaineet.

Mustan valkosipulin ominaisuudet

The ability to strengthen the immune system is one of the benefits of black garlicMustan valkosipulin edut

Mielomman ja toistumattoman maun lisäksi mustan valkosipulin vaikutukset terveyteen voivat olla syynä siihen, miksi tämä ruoka on tullut niin suosituksi uusissa resepteissä.
  • Sen kyky vahvistaa immuunijärjestelmää auttaa puolustussoluja on yksi mustan valkosipulin tärkeimmistä ominaisuuksista. Se voi auttaa estämään vilustumista ja voi suojata kaikenlaisilta tartuntataudeilta.
  • Mustavalkosipulissa on myös runsaasti fenoleja, erityisesti S-allyylikysteiiniä (SAC), jotka ovat vahvoja antioksidantteja. Tämä vähentää kehomme oksidatiivista stressiä neutraloimalla vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat solujen ikääntymistä.
  • Vaikka jotkin tutkimukset osoittavat, että valkoinen valkosipuli on hyödyllisempää kuin musta sen antioksidanttipitoisuuden ja siksi korkean anti-inflammatorisen kapasiteetin vuoksi, musta valkosipuli on edelleen erittäin hyödyllinen kehon tulehduksen hallinnassa.
  • Mustan valkosipulin ominaisuudet antavat sille maksaa suojaavan roolin. Tämä menas, se voi suojata maksaa vaurioilta ja auttaa sitä paranemaan, jos se on vaurioitunut.
  • Toinen sen suurista terveyshyötyistä on se, että se suojaa sydän- ja verisuonijärjestelmää alentamalla verenpainetta, ehkäisemällä sydän- ja verisuonitautien puhkeamista ja parantamalla verenkiertoa, mikä tekee valkosipulista fantastisen sydämen terveydelle.
  • Se auttaa hallitsemaan kolesterolitasoja ja palauttaa HDL- ja LDL-määrien välisen suhteen normaalille tasolle.

Vasta-aiheet

Musta valkosipuli on luonnollinen ruoka, joka tulee suoraan tavallisesta käymisprosessista. Tästä johtuen mustalla valkosipulilla ei ole erityisen selkeitä vasta-aiheita tai sivuvaikutuksia terveyteen.
Kuten kaikkien ruokien kohdalla, jos sinulla on epäilyksiä, kannattaa ottaa yhteyttä suoraan lääkäriin. Jotkut mustan valkosipulin vasta-aiheista ovat:
  • Kaikkien aminohappojen, vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi se on tuote, jossa on korkea jodipitoisuus. Siksi, jos sinulla on ongelmia kilpirauhasen kanssa, on parempi välttää niitä.
  • Musta valkosipuli alentaa verenpainetta, joten sen ottamista ei suositella ennen leikkaustoimenpiteitä.
  • Ei ole löydetty todisteita siitä, että raskaana olevilla naisilla ja vauvoilla ei pitäisi olla sitä, mutta on aina parempi olla tekemättä sitä liikaa ja ota yhteyttä lääkäriisi.