Kuinka paljon kaloreita Applessa on?
Terveellisiä elämäntapoja noudattavat ihmiset ovat kuulleet ja käyttäneet tunnettua lausetta: "omena päivässä pitää lääkärin loitolla." Tällä ihanalla, terveellisellä ja vitamiinipakatulla hedelmällä on useita terveyshyötyjä ravitsemuksellisesti.
Se ei ole ainoastaan runsaasti kuitua sisältävä ruoka, joka edistää tervettä ruoansulatusta, vaan se sisältää myös suuren määrän vitamiineja ja kivennäisaineita, joiden kaloriarvo on suhteellisen alhainen.
Jos olet äskettäin aloittanut uuden ruokavalion tai harkitset painonpudotusta ja mietit, kuinka paljon kaloreita omenassa on, pitäisikö sinun sisällyttää ruokavalioosi vai ei, tämä artikkeli auttaa pitämään sinut ajan tasalla. Kerromme sinulle eri omenalajikkeista ja tämän terveellisen hedelmän vitamiini- ja ravintosisällöstä.
Kuinka monta kaloria omenassa on?
Jos noudatat tiukkaa ruokavaliota ja etsit elintarvikkeita, joiden avulla voit jatkaa rasvanpolttoa ja laihduttaa, olet iloinen kuullessani, että keskikokoisessa omenassa on noin 72 kaloria.
On myös syytä mainita, että jokainen 100 g omenaa sisältää noin 45 kaloria. Omenat ovat paitsi vähärasvaisia, myös runsaasti kuituja sisältäviä ravintoaineita ja luonnollisen sokerin lähde.
On olemassa suuri valikoima omenoita ja tapoja sisällyttää ne päivittäiseen ruokavalioon. Riippuen siitä, pidätkö omenoista raakamuodossa vai kypsennettynä, voit saada enemmän tai vähemmän terveyshyötyjä tästä herkullisesta hedelmästä.
Punaiset omenat
Punaiset omenat tunnetaan hyvin kaikkialla maailmassa, sillä niillä käydään kauppaa monissa maissa, vaikka ne maksavat enemmän kuin muut lajit.
Punaiset omenat ovat paitsi erinomaisiaimmuunijärjestelmälle korkean vitamiinipitoisuutensa ansiosta, ne ovat myös ihanteellinen välipala, sillä 84 % keskikokoisen omenan painosta olla vettä. Tämä tarkoittaa, että se auttaa painonpudotuksessa, koska se pitää sinut kylläisenä pidempään, kun syöt vähäkalorista ruokavaliota.
Keltaiset omenat
Kaikilla omenoilla on samanlainen kaloripitoisuus, mutta tämä voi vaihdella hieman kypsennettynä tai yhdistettynä toiseen ruokaan. Omenat maistuvat paljon paremmalta paistamisen jälkeen ja yleensä ne vähentävät painoaan veden menettämisen sekä kalorien pienenemisen vuoksi.
Jos etsit ravintoa omenoistasi, on hyvä pitää mielessä, että kun hedelmä tai vihannes on kypsennetty, lämpö pyrkii hajoamaan joitakin sen luonnollisia ominaisuuksia, mikä johtaa lievään häviöön. vitamiinejaja kivennäisaineita sekä painoa, vettä ja luonnollista sokeria.
Vihreät omenat
Tämän hedelmän eri lajikkeiden joukossa vihreä omena on mielenkiintoisesti lajike, jossa on vähiten sokeria. Tämä tarkoittaa, että vihreät omenat voivat maistua hieman happamammalta, mutta sopivat erinomaisesti ruokavalioon ja jopa diabeetikoille.
Tämä sokerin puute merkitsee luonnollisesti vähemmän kaloreita menettämättä ominaista kyllästyvää vaikutusta tai menettämättä muita etuja.
Kokonainen ruoka on parempi
Kuten jo mainittiin, kaloripitoisuus useimpien omenalajikkeiden välillä on samanlainen, mutta omenan syömisen edut kuoren kanssa tai ilman voivat vaikuttaa suuresti ravintoarvoon.
Mielenkiintoista on, että omenan kuoressa on suuri määrä ursolihappoa, yhdistettä, jolla on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Tämä voi auttaa vahvistamaan ihomme kollageenia ja vahvistamaan lihaksiamme.
Ravitsemus
Omenat ovat ruoka runsaasti C-, A- ja E-vitamiinia, ne sisältävät runsaasti kuitua, rautaa ja voivat auttaa säätelemään kolesterolitasoja. Vesipitoisuutensa ansiosta omenat tyydyttävät ruokahalua tarjoamatta suuria määriä kaloreita tai sokeria, joten on monia hyviä syitä syödä niitä.
Nyt tiedät vähän enemmän. varmista, ettet unohda niitä ostoslistallesi tällä viikolla!
- Tunnisteet: Lifestyle