Porkkana: ominaisuudet, edut ja ravintoarvo

Discover the properties of carrots and what they're good for

Olet luultavasti kuullut monta kertaa, että "porkkanat ovat hyväksi näöllesi". Se on kuitenkin paljon enemmän, sillä porkkanat ovat yksi niistä ruoat, joilla on eniten terveyshyötyjä. Tässä postauksessa halusimme sukeltaa hieman syvemmälle tämän vihanneksen kaikkiin ominaisuuksiin. Olemme varmoja, että jos se ei vielä ole osa ruokavaliotasi, harkitset uudelleen sitä, mitä aiomme kertoa sinulle alla.

Ja myös, löydä fenkolin ominaisuudet ja avokadoöljyn edut täydentämään ruokavaliotasi ja olemaan kadehdittava terveys ;)

Porkkanoiden ravintoarvo

Porkkanat sisältävät runsaasti kaliumia, fosforia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja jodia. Lisäksi ne erottuvat myös vitamiineistaan ​​ja vähäkaloripitoisuudestaan. Tämä on 100 gramman porkkanoiden ravintoarvo.

  • Vesi: 88,29 g
  • Hiilihydraatit: 9,5 g
  • Proteiinia: 0,93 g
  • Rasva: 0,22 g
  • Kuitu: 2,7 g
  • Kalsium: 32 mg
  • Rauta: 0,4 mg
  • Jodi: 6,50 mg
  • Magnesium: 12 mg
  • Natrium: 68 mg
  • kalium: 320 mg
  • Fosfori: 34 mg

Nutritional value of carrots and what vitamins they contain

Mitä vitamiineja porkkanoissa on?

Porkkanat ovat runsaasti A-, B-, C-, E- ja K-vitamiinit.

Kuinka monta kaloria porkkanoissa on?

Porkkana on yksi vähäkaloriset ruoat, vaikka nämä kalorit voivat vaihdella riippuen siitä, kuinka syöt sen. Esimerkiksi keitetyt porkkanat, koska niissä on vähemmän rasvaa ja enemmän vettä, sisältävät vähemmän kaloreita kuin raa'at porkkanat.

Antaakseni sinulle idean 100 grammaa raakaa porkkanaa on suunnilleen 40 kcal, 100 grammaa Keitetyissä porkkanoissa on 30 kcal. Molemmissa tapauksissa tämä on kuitenkin hyvin pieni määrä, joten se sopii mainiosti sisällytettäväksi moniin resepteihin.

Lihottavatko porkkanat?

Porkkanat eivät lihota. Se on yksi terveellisimmistä elintarvikkeista, ja sen pitäisi olla välttämätön kaikissa ruokavalioissa sen alhaisen kalorimäärän ja matala glykeeminen indeksi.

Jos haluat kuluttaa mahdollisimman vähän kaloreita, suosittelemme sen syömistä keitettynä. Jos kuitenkin haluat hyödyntää kaikkia sen vitamiineja, on parasta syödä se raakana, koska ruoanlaitto tuhoaa suurimman osan sen vitamiineista.

Benefits of carrots and how many calories they have

Porkkanoiden ominaisuudet ja edut

Kuten luultavasti jo tiedät, porkkanat ovat erittäin hyviä näköllesi. Mutta tämän lisäksi he voivat ylpeillä myös muulla terveyshyötyjä.

Hyvä silmille

Sen antioksidanttiset ominaisuudet estävät kaihia ja suojaavat verkkokalvoa estäen silmänpohjan rappeutumista. Se parantaa myös näöntarkkuutta ja torjuu valonarkuus tai yliherkkyys auringonvalolle. Sen nauttiminen on myös hyvä lääke sidekalvotulehduksen tai tulehdusten hoitoon.

Vahvistaa ja hoitaa hammaskiillettä

Syö raakoja porkkanoita vahvistaa hampaita ja stimuloi verenkiertoa suuhun estäen bakteereja tarttumasta hampaisiin. Näissä elintarvikkeissa oleva fluori estää hampaiden reikiintymistä ja pitää hammaskiilteen hyvässä kunnossa.

Diureettinen vaikutus

Korkean vesipitoisuutensa ja diureettisen vaikutuksensa ansiosta porkkanoiden kulutus vähentää mahdollisuuksia munuaiskivet. Se auttaa myös hajottamaan niitä, kun ne ovat jo muodostuneet.

Ruoansulatusta edistävät ominaisuudet

Porkkanat sisältävät myös runsaasti kuitua, mikä korjaa suolistoflooraa ja auttaa puhdistamaan kehon epäpuhtauksista. Tämä tekee siitä täydellisen kotihoidon suoliston häiriöt ja esimerkiksi mahahaavojen aiheuttamaa vatsakipua.

Kardiovaskulaariset ominaisuudet

Toinen porkkanoiden terveyshyöty on, että ne auttavat stimuloida verenkiertoa ja estää plakkia valtimoissa, joten porkkanoiden säännöllinen kulutus auttaa sydämesi terveyttä.

Energian lähde

Niiden korkea kalium ja fosfori sisältö tekee niistä ihanteellisen kotihoidon väsymyksen tai uupuneen mielen torjuntaan. Lisäksi se on myös ruoka, joka voi olla erittäin hyödyllinen hallitsevat hermoja.

Antibakteeriset ominaisuudet

Antibakteeristen ominaisuuksiensa ansiosta ja korkea flavonoidipitoisuus, voit levittää porkkanaviipaleita ulkoisiin haavoihisi estääksesi niiden tartunnan ja auttaaksesi niitä korjaa ihoa nopeammin.

Vahvistaa kynsiä ja hiuksia

Tämä on yksi heidän tunnetuimmista ominaisuuksistaan. Beetakaroteenipitoisuuden ansiosta, joka joutuessaan kosketuksiin kehomme kanssa muuttuu A-vitamiini (tämä vitamiini korjaa ulkoisten tekijöiden vaurioittamia soluja), porkkanat ovat paras lääke vahvistaa ja elvyttää kynsiä ja hiuksia. Tällä tavalla estät hiustenlähtöä ja pidät ne kiiltävinä ja pehmeinä.

Ehkäisee ikääntymistä

Kuten edellä mainittiin, porkkanoilla on antioksidanttisia ominaisuuksia jotka taistelevat vapaita radikaaleja, joten tämän kasviksen syöminen voi olla erittäin hyödyllistä hidastaa ikääntymisen merkkejä ja sileä, nuorekas, ryppytön iho.

Näiden ominaisuuksien lisäksi porkkanoilla on monia muita terveyshyötyjä, joten ne ovat epäilemättä ruoka, joka sinun on sisällytettävä ruokavalioosi. Mehu, muussattu, raaka, keitetty... reseptejä, joissa voit nauttia siitä, on loputtomasti. Mitä sinä odotat?