Kuinka monta kaloria tomaatissa on: ravitsemus ja tosiasiat

Know how many calories a tomato has and if it makes you fat or not

Kuten me kaikki tiedämme, hedelmillä ja vihanneksilla on kaikista elintarvikkeista korkein ravintoarvo, ja siksi ne ovat välttämätön osa päivittäistä ruokavaliotamme, jos haluamme pitää huolta terveydestämme tai laihtua ja laihduttaa. Tomaatit ovat yksi eniten käytetyistä elintarvikkeista, erityisesti salaateissa ja kastikkeissa.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken tästä kauniista, punaisesta, vitamiinipakatusta ruoasta: tomaatin kaloreita, niiden vitamiinipitoisuudesta, tomaattilajikkeista ja tietysti hyödyistä terveyttämme, kun syömme tätä herkullista ruokaa.

Kuinka monta kaloria tomaatissa on?

On aina hyödyllistä tietää, kuinka monta kaloria tomaatti sisältää, varsinkin jos olet aloittamassa uutta ruokavaliota tai vain tarkkailet painoasi. Jokaista 100 grammaa tomaattia kohden on noin 18 kaloria ruokalajin mukaan. Tämä tarkoittaa, että se on vähäkalorinen, mutta suhteellisenravintoainerikas ja että voit halutessasi syödä tomaatteja mielellään aamiaiseksi, lounaaksi, lounaaksi ja illalliseksi.

Tomaatin keskimääräinen paino vaihtelee välillä 150–300 grammaa. Tämä tarkoittaa, että voit syödä jopa kolme tomaattia päivässä etkä saavuta 100 kaloria.

Suurin osa luonnollisten tomaattien painosta on vettä, itse asiassa 94,5 %, ja ne ovat yksi ravitsemuksellisimmista elintarvikkeista, koska ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja kuituja. Tomaattien sisällyttäminen ruokavalioon on loistava tapa täyttää suositellut 5 päivittäistä annosta hedelmiä ja vihanneksia. On olemassa monenlaisia ​​tomaatteja ja ruokia, joita voidaan käyttää tomaattisalaateista pastakastikkeisiin ja vuokaan ilman, että ne toistuvat.

How many calories does a tomato have and what are its health benefitsLihoaako tomaatti sinua?

Koska tämä ruoka on niin vähän kaloreita, vastaus on "EI". Tomaatit eivät lihota. Ne ovat ruokia, jotka voivat olla osasäännöllisiä aterioitasi ilman ongelmia, ja voit nauttia niiden tuomista monista eduista. Tietysti valmiissa kastikkeissa on todennäköisesti lisäaineita, joten on parempi syödä tomaatteja raakana tai luonnollisena. Tämä varmistaa myös maksimaalisen vitamiini- ja ravintoarvon, koska useimmilla hedelmillä ja vihanneksilla on enemmän hyötyjä kehollemme raakatilassa.

Voivatko paistetut tomaatit lihoa?

Paistettu tomaatti on erilainen ja se voi johtaa painonnousuun, varsinkin jos sitä syödään liikaa. Kuten olemme sanoneet, tässä ruoassa on vähän kaloreita, mutta kun aloitat lisäämään öljyä, kalorit voivat alkaa kaksin- tai kolminkertaistua.

Paistetussa luonnollisessa tomaattikastikkeessa on noin 30 kaloria 100 grammaa kohden, kun taas supermarketista ostettujen valmisteiden määrä voi ylittää 70 kaloria 100 grammaa kohden.

Find out if tomatoes are fattening and how many calories it has to include in your dietTomaattityypit ja niiden ravintoarvo.

Tomaatit sisältävät runsaasti A-, C-, K-vitamiinia ja kivennäisaineita, kuten rautaa ja kaliumia. Ne ovat luonnollinen antioksidantti ja ovat siksi hyvä liittolainen terveelle iholle. Niillä on lukuisia etuja, joista vain muutama on se, että ne parantavat näköä ja estävät rappeuttavia silmäsairauksia, parantavat verenkiertoa ja edistävät sydän- ja verisuonisairauksia, estävät ummetusta ja ovat luonnollinen diureetti.
Nämä ovat vain joitain tärkeimmistä terveyshyödyistä, joten se on aina hienoa sisällyttää ruokavalioosi päivittäin

Tomaattilajikkeita on monia, ja yleiskuvan saamiseksi mainitsemme alla yleisimmät tyypit.

  • Kumato-tomaatti: tunnetaan myös mustana tomaattina sen tumman värin vuoksi. Se on arvostettu maukkaasta ja arvostetusta massastaan ​​sekä täyteläisestä maustaan.
  • Pyyrytomaatti: tunnetaan myös nimellä roomalainen tomaatti. Se on kirkkaan punainen ja muodoltaan päärynämäinen, ja se on makeampaa ja pehmeämpää kuin muut lajikkeet. Sillä on myös monia läheisiä muunnelmia: Kanarian tomaatti, Breton, Alboran, mm.
  • Kirsikkatomaatit: Atsteekkien alkuperää olevat kirkkaan punaiset tomaatit ovat hyvin aromaattisia ja kirsikkakokoisia. Ne ovat parhaita salaatteihin ja variaatioita on taas monia: päärynäkirsikka, pyöreä kirsikka ja keltakirsikka mm.
  • Sileä pyöreä tomaatti: Näillä tomaateilla on monia eri nimiä maailmanlaajuisesti. Sen kuori on melko sitkeä, mutta se on erittäin mehevä ja siinä on vähän siemeniä. Sen maku on hapan ja niitä käytetään laajasti elintarvikkeissa kansainvälisesti.
  • Moruno-tomaatti: Tämä tyyppi on mehevä, mehukas, ohuella ja kiinteällä kuorella, siinä on hyvin vähän siemeniä ja sen maku on makea, jossa on vain vähän happoa.